Reacties

Bezoekers van deze website kunnen desgewenst reageren op elke bijdrage en hun bedenkingen staan dan bij het bericht terzake onderaan vermeld.

Hieronder al die reacties samengebundeld in omgekeerde chronologische volgorde, de recentste dus bovenaan. Om de context terug te vinden kunt u klikken op de in rood weergegeven titel van het oorspronkelijke bericht.


  • Van Lisette Coenegrachts op Wereldoorlog 1940-45

    Ik was plots dit lied aan het zingen en zou het nog eens graag terug horen . Dankjewel

    Ga naar de reactie
    2022/04/08 at 9:07 pm
  • Van Van der Staey Richard op Vrijersliedje

    Een vraagje, ik kon voordien altijd jullie liedjes beluisteren enz. En sinds een tijdje hoor ik niks meer. Er is niets veranderd aan mijn pc. Hebben jullie enig idee hoe ik het kan verhelpen?
    Sorry voor het storen,Richard

    Ga naar de reactie
    2022/03/21 at 4:39 pm
  • Van Johan Herman op Om een coureur te worden moet men kunnen rijden

    Ik ben in bezit van 2 dezelfde singles van ANDY BELL = Eddy Merckx is wereldkampioen. Waar ergens kan ik de waarde van die singles vinden ( zelfs bij DISCOGS niet verkrijgbaar).

    Ga naar de reactie
    2022/03/21 at 8:50 am
    • Van Johan op Om een coureur te worden moet men kunnen rijden

      Dat singletje is blijkbaar ook bekend bij https://servicekoers.be/digi-expos/het-merk-merckx
      Het is natuurlijk maar waard wat iemand er wil voor geven en zolang het nergens te koop is …
      Ik vraag me af of deze Andy Bell familie is van accordeonist Albert Hennebel (1936-2013) die meewerkte aan de single “Jean-Pierre Monseré is wereldkampioen”, door dezelfde (?) zanger op plaat gezet in 1970.

      Ga naar de reactie
      2022/03/21 at 11:49 am
  • Van Ben Lommelen op De hergieting

    “Grambanboli” zal wel een verbastering zijn van krambambouli, een drank met een rijke traditie in de Duitse studentencultuur. Varianten van het gebruik bestaan bij mijn weten in de Vlaamse studentensteden en in de Baltische staten. Ik geloof ook in Finland, misschien ook in Zweden (dat weet ik niet meer zeker) en dus vermoedelijk nog wel wat andere landen.
    De site van Plutonica (Google het: ik slaag er niet in om een link te posten met mijn smartphone) geeft veel uitleg en de tekst van het oorspronkelijke lied van meer dan 102 strofen.
    Op YouTube is de melodie gemakkelijk te vinden.

    Ga naar de reactie
    2022/02/27 at 8:02 pm
  • Van Jan Pellegrims op De hergieting

    De aangegeven melodie ‘Grambanboli’ is ongetwijfeld het achttiende-eeuwse Duitse studentenlied Krambambuli. De partituur in PDF komt zeer hard overeen met wat de studenten nu nog zingen na verschillende herwerkingen in het Nederlands, Duits, Engels…

    Ga naar de reactie
    2022/02/27 at 10:22 am
  • Van Johan Coppens op Eens komt weer de dag van de Vrede !

    Mijn dementerende vader van 91 begon plots dit liedje te zingen, nooit van hem gehoord, tof dat ik de volledige tekst terug heb gevonden met dank aan de webmaster.

    Ga naar de reactie
    2022/02/27 at 8:00 am
  • Van Johan op Onder de rozen

    Het lied werd, met muzieknoten, ook gepubliceerd in “Oostvlaamse Zanten”, 1990 nr 2, pag. 170 e.v. zoals het in 1966 werd voorgezongen door Alice Van Maldeghem uit Nevele aan Lucy Gelber.

    Ga naar de reactie
    2022/02/18 at 5:54 pm
  • Van Jo op De schoenen van klein Jantje

    Redelijk heftige tekst. Neigt wat naar sadisme zelfs. Maar alweer prachtig opzoekingswerk. Ik geniet van deze verhalen. Bedankt en bravo !

    Ga naar de reactie
    2022/02/16 at 1:34 pm
  • Van Willy Machiels op 't Vergeet-mij-niet

    Louis Verstraeten, tenor die o.a. 2 seizoenen in de Munt zong, heeft dit lied op de plaat gezet. Ik heb in mijn verzameling 4 verschillende opnames op 4 verschillende labels, alle 4 door Verstraeten gezongen.

    Ga naar de reactie
    2022/02/16 at 9:09 am
  • Van Robert Van Laken op Boeken

    Ik zoek het jaar waarin het lied “De West-Hinder vergaan (1912)” ontstond en gezongen werd. Is het jullie mogelijk mij de naam te geven van het liedboek waarin het lied voor het eerst voorkomt?
    Bij voorbaat dank.

    Robert Van Laken
    Archivaris private stichting Maritiem Patrimonium (MPM)

    Ga naar de reactie
    2022/01/22 at 1:02 pm
    • Van Johan op Boeken

      Wij vonden het als “De West-Hinder in de grond geboord” in het boek “Zingende Baren: 140 vissersliederen en liederen van de zee uit Vlaanderen” van Jef Klausing (MUZ0115 in onze eigen verzameling, pag 139-140) dat hij in 1986 (eerst) als “beperkte uitgave in eigen beheer” verspreidde. Wij vonden zo’n exemplaar bij De Sleghte in 2002. Het is een bundel fotocopies van een met typmachine vervaardigd origineel. Het werd in 1991 (her)uitgegeven als “Het Groot Oostendsch Liedboek”.
      Klausing vond het lied naar eigen zeggen in een paar liedjesschriften “van die tijd” en op een gedrukt liedblad – niet gedateerd – waarop Julien Bullaert als tekstauteur was vermeld. Dergelijke liederen werden meteen na de beschreven ramp vervaardigd en gezongen, als het even kon nog voor er iets van in de kranten kwam te staan. Het zal dus al in 1912 gezongen geweest zijn.
      Ook Willy Lustenhouwer plaatste het lied, met notenschrift, in zijn “Geschiedenis van het Café-Chantant”, zonder bronvermelding.

      Ga naar de reactie
      2022/01/22 at 2:01 pm

Copyright © 1967-2025 Wreed en Plezant Alle rechten voorbehouden.
Deze site is gemaakt met behulp van het Multi sub-thema, v2.2, bovenop
het bovenliggende thema Desk Mess Mirrored, v2.5, van BuyNowShop.com